Individu

Van werk naar werk begeleiding

Het is allang geen uitzondering meer dat mensen plotseling zonder werk dreigen te raken door faillissement, verplaatsing van het bedrijf, overbodig worden, of vastlopen in hun huidige functie/baan. Een situatie zonder uitzicht ontstaat dan snel. Immers, opnieuw werk vinden vanuit werkloosheid is beslist geen makkelijke zaak. Sollicitatie, na sollicitatie, is vaker het gevolg. De eerste maanden vol vrije tijd heeft zo zijn voordelen; allerlei voornemens die eerder telkens werden opgeschoven komen dan aan de beurt, maar al snel breekt de situatie in allerlei opzichten af. Steeds vaker zien we dat “van werk naar werk” in menig cao wordt ingezet.

Ook binnen de ambtelijke wereld was het eerder ondenkbaar dat de ambtelijk medewerker zo maar op straat kwam te staan, maar ook daar is afslanking inmiddels doorgedrongen en wordt ontslag niet langer geschuwd. Ook hier geldt dat beide partijen, werkgever en werknemer, alle belang hebben bij het aansluitend vinden van nieuw werk of een nieuwe baan.

Beter voorkomen, dan genezen is ook hier de juiste formule.
Wij zijn van oudsher bedreven in het begeleiden van werkgevers en werknemers bij het vinden van alternatief werk en daarmee een voortzetting van de loopbaan van werknemers, die om de een of andere reden afscheid dienen te nemen van de werkgever. De beste oplossing voor beide partners.

Dit gaat niet zomaar; daar zullen beide partners ook inspanningen voor moeten leveren; met ondersteuning en support vanuit de Rondagroep gaat dat een stuk makkelijker, sneller en vooral succesvol. Wij laten ons daarbij leiden door de te bereiken tevredenheid van liefst drie betrokkenen, namelijk de werkgever die de werknemer ziet vertrekken, de werkgever die de werknemer ziet komen en tenslotte de werknemer zelf. Beslist geen makkelijke opgave en toch bereikten wij deze situatie al tal van keren. Van werk naar werk begeleiding is altijd maatwerk en is toepasbaar binnen alle niveaus waarop medewerkers functioneren; zelfs voor bestuurders die plotseling zonder perspectief zijn!

Informeer bij ons voor de typische werkwijze die wij hierbij hanteren!

Contact
A. Aylvalaan 24
P. 6212 BC Maastricht
T. +31 (0)43 70 74 417
E. info@rondagroep.nl