Training

Training coachend leiderschap en management

Inspirerend en coachend leiderschap levert resultaat.
Managers, leidinggevenden en andere professionals met een begeleidende of coachende rol, zijn verantwoordelijk voor een werkend beleid binnen hun team, of organisatie. Dit brengt uitdagingen met zich mee, want hoe breng je vernieuwing aan, hoe implementeer je een verander- of reorganisatietraject, hoe breng je kennis en ervaring over en hoe houdt je mensen gemotiveerd? De tijd dat de baas voor zijn medewerkers denkt, is allang voorbij. Het toepassen van een top-down leiderschapsmethode kan tegenwoordig zelfs het tegenovergestelde van het beoogde resultaat opleveren. Coachend leiderschap is daarentegen een hele andere benadering en spoort mensen aan tot zelfleiderschap en activeert hen om zich te ontwikkelen en continu te blijven leren. Coachend leiderschap heeft een positief effect op het werkklimaat en stimuleert commitment en verantwoordelijkheidsgevoel.

Rondagroep ontwikkelde een uitstekende en compacte training coachend leiderschap, die managers in staat stelt hun leiderschap adequaat in te vullen. In deze training leren wij de deelnemers hoe zij een inspiratiebron kunnen zijn voor medewerkers en hoe zij hen op effectieve wijze in beweging kunnen krijgen. De training biedt inzicht in de mate waarin de deelnemer zelf al een coachend leider is en hoe hij daar nog meer naar toe kan groeien.

Programma coachend leiderschap en management:


  • Inzicht verkrijgen in de eigen leiderschapsstijl.

  • Coachende gesprekstechnieken leren toepassen.

  • Het leren omgaan met weerstand en andere krachtenvelden en het hanteren van lastige situaties.

  • Het kiezen van een persoonlijke stijl.

  • Inzicht verkrijgen in de rol van emoties in gesprekken.

  • Oefenen met het sturen van gesprekken.


Duur: minimaal 4 dagdelen tot en met maatwerk programma’s

Resultaten:

  • U verkrijgt inzicht in de eigen stijl van leidinggeven en leert deze zodanig te optimaliseren dat u anderen inspireert en motiveert.

  • U maakt kennis met de grenzen en mogelijkheden van coachend leiderschap.

  • U gaat de verantwoordelijkheid verleggen naar de juiste mensen en leert mensen op basis van potentie en kwaliteiten in te zetten.

  • U zal ervaren dat medewerkers zich anders zullen opstellen en meer initiatief gaan tonen.
Deze training kan in groepsverband of individueel gevolgd worden. Iedere training is maatwerk en voor aanvang zal er een intake plaatsvinden met de deelnemer(s) waarbij de beoogde doelen besproken worden. A.d.h.v. bevindingen zal de concrete inhoud en duur worden vastgesteld. De training coachend leiderschap kan ook een onderdeel zijn van de algemene opdrachten die de Rondagroep uitvoert voor de organisatie.

Contact
A. Aylvalaan 24
P. 6212 BC Maastricht
T. +31 (0)43 70 74 417
E. info@rondagroep.nl