Vorige Volgende
Vacature financieel specialist

Vacature financieel specialist

GEZOCHT: voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug

                                 Gemeente Utrechtse Heuvelrug | Facebook

vacature: financieel specialist (en later senior adviseur financien)

Samen met ons op de Heuvelrug – groen, verbindend en duurzaam

Rondagroep werft voor een mooie en groene gemeente Utrechtse Heuvelrug met ruim 50.000 inwoners, financieel professionals. Wat de Utrechtse Heuvelrug bijzonder maakt is dat ze als gemeente rijk zijn aan natuur en cultuurhistorie. Je vindt er landgoederen, buitenplaatsen en natuurlijk het Nationaal Park. Inwoners zijn trots om in de gemeente te wonen en denken graag mee.

De gemeente ontwikkelt zich tot een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. Alles en iedereen is met elkaar verbonden, in de organisatie en daarbuiten. Iedereen heeft zijn eigen talenten en specialisme en door deze te bundelen staan we samen krachtig. Onderling kennen we elkaar goed in de organisatie, collega’s zijn behulpzaam en staan open om van elkaar te leren. Er is veel saamhorigheid en ruimte voor jouw inbreng, je kunt écht iets toevoegen. Het zijn onze inwoners die in grote getale hun bijdrage leveren door het opzetten van mooie initiatieven, waardoor we door veel met elkaar samen te werken verder komen.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug werkt als organisatie, thema-gericht (opgave gericht). Het thema Fundament zorgt voor een solide en toekomstbestendige basis waarop de organisatie haar werkzaamheden kan uitvoeren. Vanuit Fundament zorgt het team Beheer & Rapportage voor het beheer van de financiële organisatie. Het team is hecht en gedreven.

 

Ter versterking van het team Beheer & Rapportage zijn we op zoek naar een

Financieel Specialist

36 uur per week

De functie

In je rol als financieel specialist trek jij de kar vanuit team Beheer & Rapportage van de administratieve organisatie. Je bent sociaal, legt makkelijk contacten met anderen en verliest daarbij de gemeentelijke doelstellingen en verantwoordelijkheden niet uit het oog. Je hebt snel door hoe de financiële processen van de organisatie lopen en kan jouw financiële expertise hierop inzetten.

Je gaat nauw samenwerken met het thema Koers, waar het beleid en de financieel adviseurs onder vallen.

Vanuit deze rol:

 • ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie (debiteuren/crediteuren en financieel beheer) en de doorontwikkeling daarvan;
 • lever je een bijdrage aan de P&C-cyclus en de doorontwikkeling hiervan. Je coördineert de P&C-producten van het team financieel beheer;
 • anticipeer je op nieuwe ontwikkelingen, signaleer je knelpunten en draag je oplossingen aan ter optimalisering van de in- en externe producten en diensten van het team;
 • participeer je vanuit de netwerkgedachte in project(groep)en over gemeente brede (financiële) onderwerpen, zoals de budgetbeheerders regeling of financieel beleid;
 • ben je proceseigenaar van het proces Beheren Financiën.

Wie ben jij?

 • Je bent een financieel specialist met een HBO werk- en denkniveau.
 • Je krijgt energie van een werkomgeving waarin je vanuit vakmanschap en het opbouwen van relaties komt tot goede adviezen en resultaten.
 • Je hebt kennis van de gemeentelijke financiën, het Besluit Begroting en Verantwoording (= BBV) en de P&C-cyclus.
 • Je bent een gedreven collega die snel contacten kan leggen.
 • Je bent iemand die ‘out of the box’ durft te denken en telkens zoekt naar samenwerking, zodat de gewenste doelen en resultaten worden behaald.
 • Je weet betekenis te geven aan onze kernwaarden: dienstverlenend, verantwoordelijk, omgevingsgevoelig, samenwerkend en reflectie.

 

Wat bieden wij?

 • Een dynamische baan met afwisselende werkzaamheden, opleidingsmogelijkheden, enthousiaste collega’s en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ouderschapsverlof en flexibele werktijden.
 • Goede arbeidsvoorwaarden en naast je salaris van max. € 5.169,- een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%. Naar aanleiding van je werk- en opleidingservaring word je ingeschaald (in schaal 10/11). Dit is een vrij besteedbaar budget om keuzes te maken die passen bij jouw levensfase en persoonlijke wensen. Je kunt het IKB uit laten betalen of besteden aan extra verlof, opleidingskosten en vakbondscontributie.
 • Een laptop/telefoon en goede thuiswerkvoorzieningen (o.a. een bureaustoel en twee beeldschermen).
 • Positief en enthousiaste werkomgeving, waarin je ruimte krijgt voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een fantastisch en betrokken team, waar eenieder wat voor elkaar over heeft.

Vragen?

Stuur een app of bel naar Folker Ronda (adviseur Rondagroep) 06-45494979.

Op korte termijn komt wellicht nog een financiële functie beschikbaar (senior-adviseur financiën) voor het thema Koers. Mocht je bredere interesse hebben, neem dan ook even telefonisch contact op.

Solliciteer direct:

Mail naar info@rondagroep.nl met een profiel en motivatie en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contact
A. Brusselseweg 481 a
P. 6218 HW Maastricht
T. +31 (0)43 70 74 417
E. info@rondagroep.nl